Dogodki - Love Istria
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Dogodki

Dogodki, prireditve, festivali se v Istri vrstijo skozi vse letne čase. Zimo odganja velik karneval, pomlad vabi na športne prireditve, poletje navdušuje z glasbenimi in zabavnimi prireditvami, jesen s pokušinami dobrot. V Istri se radi družimo skozi celo leto.

Top dogodki Slovenske Istre

Izbirajte med doživetji vrhunske kulturne ustvarjalnosti in zabavnih poletnih noči, med kulinaričnimi odličnostmi in športnimi preizkušnjami, med imenitnimi prizorišči in srečanji na plažah, ulicah, pomolih.
Altroke Istra Gourmet Festival
V Kopru je od pomladi do jeseni en dan v mesecu namenjen kulinarični tržnici z istrskimi jedmi, lokalnimi vini in izbranimi lokalnimi izdelki.

December v Istri
Istra pričakuje novo leto s prazničnimi lučmi, božično-novoletnimi sejmi in dogodki. Obiščite tudi drsališča tik ob morju in uživajte v kulturno-glasbenem programu.
Festival penin
Razkošna Kristalna dvorana slovitega hotela Kempinski Palace Portorož decembra gosti vrhunske penine iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije in Francije.

Istrski kolesarski maraton 
Največji rekreativni kolesarski dogodek v Istri oktobra navdušuje z različno dolgimi trasami za vse stopnje pripravljenosti kolesarjev.

Istrski tekaški maraton 
Na tisoče tekačev se aprila pomeri na maratonu in polmaratonu, ki s svojimi trasami povežeta Koper, Izolo, Piran in Ankaran.

Orange wine festival 
V Manziolijevi palači, eni najstarejših hiš v Izoli, je vsako pomlad  mednarodni festival vrhunskih vin, pridelanih po tradicionalnem postopku maceriranja belega vina.

Poletje v Ankaranu 
Na plažah Valdoltra in Študent poletje bogatijo glasbeni, gledališki in filmski dogodki ter zabavne in poučne dogodivščine za najmlajše.

Pomol okusov 
Severni oz. carinski pomol v Izoli skozi leto gosti razkošje uličnih dobrot, ki na enem mestu združujejo lokalne jedi in vina Istre.

Praznik kakijev
V Strunjanu novembra obirajo kakije - zlata jabolka. Tradicionalni praznik spremljajo odprta vrata strunjanskih kmetij in dobrote teh sladkih rajskih sadežev.

Praznik olja in bledeža v Padni
Padna maja zadiši po oljčnem olju in jedeh iz blitve (bledeža). Dan s Padenskim pohodom in ogledi znamenitosti se zaključi z večernim kresom in glasbo. 

Ribiški praznik 
Tradicionalna fešta z veslaško in jadralno regato, starimi ribiškimi običaji ter večernim kulturno-zabavnim programom popestri avgust v Izoli. 

Sladka Istra
Na koprske ulice in trge septembra vabi mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov. To je čas, ko mesto zadiši po slastnih dobrotah. Ponudbo spremljajo šovi, delavnice in degustacije.

Solinarski praznik ob prazniku sv. Jurija
Ob aprilskem prazniku svetega Jurija Piran slavi solinarske tradicije. Podoživite nekdanji odhod solinarjev na polja in spoznajte več kot 700 let staro pridelavo soli.

Tartini festival
Na mednarodnem poletnem festivalu komorne glasbe v Piranu priznani glasbeniki iz vsega sveta avgusta in septembra oživljajo dela Giuseppa Tartinija.

Več o dogodkih v Ankaranu, Kopru, Izoli in Portorožu & Piranu: