Pot pod noge - Love Istria
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Pot pod noge

Si želite na popoln odklop v neokrnjeno naravo, pobližje spoznati istrske vasi podeželja, odkrivati skrivnosti mestnih središč ali se le sprostiti ob morju?
Izberite svoj najljubši način aktivnega preživljana prostega časa!

Prepustite se neokrnjeni naravi

Narava je oblikovala istrsko pokrajino v izjemno raznoliko deželo.
Spoznajte še neodkrite mirne kotičke, vrhove in slapove, ki v vsakem letnem času spreminjajo svoje barve. 

Naravni mosti in spodmoli (Sočerga)

Naravni mosti in spodmoli (Sočerga)

Na skrajnem jugu Kraškega roba, ob vasi Sočerga, se nahajajo stene previsnih oblik, imenovane tudi »ušesa Istre«. Tu lahko občudujete kraško delovanje v obliki zaves in reber, ki jih ponavadi opazimo le v kraških jamah.
Dolina reke Dragonje

Dolina reke Dragonje

Dolina je ena izmed najlepših naravnih znamenitosti Istre. Reka je tu s svojimi pritoki ustvarila slapove, slapišča, spodmole, tolmune in meandre. Vreden ogleda je vsekakor tudi najvišji slap v Slovenski Istri, in sicer slap pri Trebešah.
Kraški rob

Kraški rob

Kraški rob – kjer se kraška planota prevesi v flišno pokrajino Slovenske Istre. Raj za vse aktivne po duši, saj je prepleten s številnimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi, prav tako velja za osrednje slovensko plezališče.
Slavnik

Slavnik

1028 metrov visok hrib Slavnik je najvišji vrh v Slovenski Istri in velja za priljubljeno izletniško točko prebivalcev Obalno-kraške regije. Slavnik nudi enega najlepših razgledov v regiji!
Krajinski park Debeli rtič

Krajinski park Debeli rtič

Debeli rtič je ena izmed posebnosti Ankaranskega polotoka in nudi številne odlične priložnosti za raziskovanje kopenskega in podvodnega sveta.

Začutite mestni utrip

Istrska mesteca v svojih malih uličicah skrivajo velike zgodbe. Kako jih odkriti na aktiven in zabaven način?
Sledite spodnjim predlogom!

Spoznajte kulturne poti po Piranu

Spoznajte kulturne poti po Piranu

Odkrivanje kulturnih znamenitosti je toliko bolj razburljivo, ko le-to postane pustolovščina. Bogata kulturna zapuščina Pirana in okolice je povezana v šest pohodniških poti različnih dolžin in zahtevnosti.
Podajte se v lov na pravico

Podajte se v lov na pravico

Ujeli so vas mestni stražarji. Obtoženi ste tihotapljenja in utaje davkov. Krivda se preveri s preizkusom v levjih ustih. Podajte se na pot skozi ulice Kopra, dokažite svojo nedolžnost, najdite krivca in tako svoje poti ne zaključite na giljotini.
Odkrijte pozabljeno izolsko skrivnost

Odkrijte pozabljeno izolsko skrivnost

Pustolovska igra na prostem: Si jo upate razkriti? Vabimo vas na popotovanje odkrivanja ene najbolj skritih izolskih skrivnosti. Vaš skrivni spremljevalec že čaka na vas! Popotovanje bo zabavno tako za tiste, ki Izolo že poznate, kot za tiste, ki jo odkrivate prvič.
Poiščite izgubljeno Tartinijevo violino

Poiščite izgubljeno Tartinijevo violino

Dobrodošli v interaktivni igri, ki prvič v Sloveniji na ulicah mesta združuje elemente sobe pobega in oživlja 3D avatarja obogatene resničnosti, na preizkus pa postavi vašo miselno spretnost, iznajdljivost ter medsebojno sodelovanje.
Odpravite se na Piran Walking Tour

Odpravite se na Piran Walking Tour

Obiščite Piran in se pridružite 90 minutnemu vodenem ogledu mesta z lokalnim licenciranim vodnikom, ki vam bo predstavil vse pomembne in skrite kotičke mesta.

Spoznajte istrske vasi

Vasice nad morjem, obdane z vinogradi, oljčnimi nasadi in starimi kamnitimi hišami. Tu lahko pokramljate z domačini. Spoznajte pestrost našega podeželja! Gremo?

Po Šavrinskem gričevju

Po Šavrinskem gričevju

Na tej 13 km dolgi poti boste spoznali kar pet istrskih vasic, si ogledali dolino reke Dragonje, dva stara obnovljena mlina in pa Tonino hišo – značilno kmečko podeželsko hišo tega dela Istre iz 19. stoletja.
Aktivni koraki Kopra – za ljubitelje nordijske hoje

Aktivni koraki Kopra – za ljubitelje nordijske hoje

Aktivni koraki Kopra vas bodo popeljali po bogatem zelenem podeželju mesta, kjer boste odkrivali razgibano istrsko pokrajino in okušali lokalne dobrote.
Po Beblerjevi poti

Po Beblerjevi poti

Beblerjeva pot je srednje zahtevna, 7 kilometrov dolga pešpot, ki vodi iz središča Ankaran na Črni vrh in v Hrvatine, od tam pa v Božiče, kjer se čez Sanatorski hrib spet spusti k morju, natančneje k Sv. Katarini in nazaj v središče Ankarana.
Od Izole do Ankarana

Od Izole do Ankarana

Naužijte se zelenih istrskih draguljev: odkrijte naravno ter kulturno dediščino morja in podeželja. Odpravite se na pot od Kort – izolske romantične vasice, kjer boste spoznali prazgodovinsko gradišče in vodne vire, do odkrivanja ankaranskih zelenih draguljev.
Od Marezig do Pirana

Od Marezig do Pirana

Vabljeni na celodnevni izlet po Šavrinskem gričevju, kjer se boste povzpeli do Pomjana – najvišje ležeče vasi, začutili utrip življenja na podeželju, spoznali Tonino hišo – tipičen istrski dom, in se spoznali s tradicijo pridelovanja soli v Sečoveljskih solinah.

Zaljubite se v vonj po morju

Srečen je ta, ki živi ob morju, pravijo. Morje pomirja in v nas prebudi najlepše občutke.
Sledite vonju po morju na potepanju od Ankarana do Pirana.  

Objem Šentjan nad Portorožem

Objem Šentjan nad Portorožem

Bližina morja in pogled tja daleč do tujih obal in gorovij dajeta tej poti poseben šarm. Iz mondenega Portoroža se bomo povzpeli in iz vrha opazovali raznoliko kulturno krajino, ki nas bo obdajala, občudovali zeleno strunjansko dolino in Portoroško plažo.
Sredozemski slani travnik

Sredozemski slani travnik

Na Ankaranskem polotoku je edini sredozemski slani travnik v Sloveniji in eden redkih na vzhodni jadranski obali. Travnik je za obiskovalce dostopen po dvignjeni leseni učni pešpoti.
Ob morju od Izole do Kopra

Ob morju od Izole do Kopra

Sprehodite se po zeleni oazi med Izolo in Koprom in spoznajte še utrinek zgodovine – ravno v bližini te poti je namreč med drugo svetovno vojno potonil Rex , takrat največja in najhitrejša italijanska čezoceanska potniška ladja. Prostor je idealen tudi za rolkanje in kotalkanje.
Piranske krožne pešpoti

Piranske krožne pešpoti

Spoznajte raznolik in slikovit piranski prostor iz popolnoma nove perspektive. Varne, nenaporne in vedut polne krožne pešpoti vas popeljejo skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan in njihovo okolico.
Tek s pogledom na morje

Tek s pogledom na morje

Če si želite več akcije, preizkusite katero od tras Istrskega maratona. Ali pa še bolje; prijavite se na eno največjih slovenskih tekaških prireditev – Istrski maraton, ki povezuje štiri istrska mesta: Koper, Izolo, Piran in Ankaran.

Poglejte še