Aktivno malo drugače - Love Istria
Na glavno vsebino
PISAVA
VELIKOST

CTRL+ ZA POVEČAVO
CTRL- ZA POMANJŠAVO

VELIKE/MALE
STIL

Aktivno malo drugače

Aktivni ste lahko tudi v počasnem gibanju in raziskovanju. Dušo si v Istri napolnite na eni od izjemnih razglednih točk.
Spoznajte se z domačini in prisluhnite njihovim zgodbam.
Prepustite se valovom morja in postanite Istranka ali Istran – za en dan. 

Običaji in okusi

Za intenzivno in vedoželjno odkrivanje dediščine morja in zemlje morda res ne potrebujete športne opreme, a nekaj korakov na svežem zraku boste prehodili tudi na teh poteh.
Odkrijte kulturne in kulinarične bisere – na aktiven način. 

Kaštelir nad Kortami

Kaštelir nad Kortami

Kaštelir sodi med največja gradišča obalnega dela Šavrinskega gričevja in je zagotovo predstavljal osrednje, t. i. glavno mesto širšega teritorija. Vizualno je Kaštelir povezan z manjšimi gradišči, ki so lahko služila tudi kot obrambne postojanke med morjem in notranjostjo.
Lov na tartufe

Lov na tartufe

Raziščite skrite kotičke istrskih gozdov in v družbi izkušenih tartufarjev in njihovih psov poiščite ta dišeči gomolj. Po uspešnem lovu pa si privoščite še kulinarično avanturo s tartufi, ob spremstvu istrske žlahtne kapljice.
Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage kulinarično doživetje Lisjak

Vintage gurmansko doživetje je izobraževalno popotovanje po sledeh starih avtohtonih sort oljk, ki rastejo na najlepših razglednih točkah obale in istrskega podeželja.
Vinsko doživetje ob nepozabnem sončnem zahodu

Vinsko doživetje ob nepozabnem sončnem zahodu

Vabljeni na popotovanje po tradiciji pridelovanja vina nad neokrnjeno dolino reke Dragonje in okušanja žlahtne kapljice izpod neutrudnih rok pridelovalcev, obiralcev, kletarjev in enologa.
Zeliščni raj Slovenske Istre

Zeliščni raj Slovenske Istre

V vasici Trsek se na posebni legi nad dolino Dragonje nahaja Zeliščni raj Slovenske Istre. Poleg vodenega sprehoda po učni poti na posestvu lahko obiščete tudi energijski labirint ter poskusite in nakupite različne izdelke iz zelišč.

Razgledne točke

V Istri jim pravimo vište – razgledne točke, kjer praznimo baterije našega telefona in polnimo naše notranje.
Kaj vas bolj pomirja: pogled v zeleno gričevje ali na valove morja?   

V Marezige na razgled in vinsko fontano

V Marezige na razgled in vinsko fontano

Na izlet v vinsko vas oz. deželo refoška, kjer kraljujejo čudoviti pogledi na morje in prva vinska fontana za degustacijo vin v Sloveniji. Do fontane se lahko odpeljete tudi s posebnim, starodobnim ameriškim avtobusom.
Vaše razglednice iz Izole

Vaše razglednice iz Izole

Izolske vište so razgledne točke, ki vam bodo odvzele sapo ter vam omogočile, da si sami ali s svojimi najbližjimi ustvarite nepozabne fotografije Izole, ki vam bodo Izolo vtisnile v prav čaroben spomin.
Skrivnosti Seče in solin

Skrivnosti Seče in solin

Umaknite se v drugačen svet in objemite zeleni košček Portoroža – polotok Sečo, s pogledi na morje, forma vivo, Sečoveljskimi solinami, lesenimi barkami in oljčniki, kjer lahko tudi po degustirate okusno oljčno olje.
Turistično vodenje s starodobnikom

Turistično vodenje s starodobnikom

Če ste kadarkoli začutili željo po drugačnem, avanturističnem in izvirnem načinu ogleda bogate pokrajine Slovenske Istre, potem se zapeljite s starodobnikom.
Prisluhnite pticam v Škocjanskem zatoku

Prisluhnite pticam v Škocjanskem zatoku

Škocjanski zatok je 122 hektarjev velik naravni rezervat, ekološko pomembno območje, botanična, zoološka in ekosistemska naravna vrednota, kjer prebiva več kot 259 različnih vrst ptic. Opazujte jih in prisluhnite njihovem petju.

Morske zgodbe

Morje sprošča v vseh letnih časih.
Če nismo med najbolj pogumnimi, da bi plavali tudi v manj kot 25 stopinjah, ga zdaj izkoristimo za jadranje, lovljenje rib in spoznavanje njegovih modrosti.   

Jadranje ob obali

Jadranje ob obali

Izlet z jadrnico je edinstveno doživetje, ki vam bo za vedno ostala v spominu. Odprl vam bo nov pogled na Slovensko obalo in njene lepote še iz morske strani. Izletniki lahko aktivno sodelujete pri jadranju, upravljate z jadrnico in se seznanite z osnovami jadranja.
Ribolov z ladjico

Ribolov z ladjico

Ste kdaj izkusili morski ribolov, po ribolovu očistili in pojedli svoj ulov? Postanite ribič za en dan in spoznajte vsa opravila, ki jih ta poklic ponuja, obenem pa seveda uživajte v morskih dogodivščinah.
Izlet z ladjo Solinarko

Izlet z ladjo Solinarko

Panoramska vožnja traja 1,5 ure in je popolna izbira za ogled slovenske obale iz morja. Mesto odhoda in prihoda lahko določite vi, pot vožnje je tudi lahko prilagojena vašim željam.
Na sončni zahod z barko

Na sončni zahod z barko

Če želite doživeti nepozabno doživetje in občudovati sončni zahod v Piranskem zalivu ob kozarcu penečega vina, je to pravi izlet za vas.
Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Nepozabni dan v Ribogojnici Fonda

Vsem ljubiteljem morja in morske hrane ponujamo zanimivo in nepozabno doživetje, vodene oglede Ribogojnice in školjčišč Fonda. Med plovbo vam bomo razkrili veliko ribogojskih in morskih skrivnosti.

Poglejte še